Hot-stone massage

Als er één vorm van ontspannend aanraken is die ver terug gaat in de tijd dan is het wel deze vorm van masseren. De Egyptenaren, Romeinen en Chinezen waren al druk doende met deze helende en zeer ontspannende wijze van aanraken.
De stenen die een vulkanische oorsprong hebben zijn door de lange tijden die ze door het water zijn meegevoerd gevormd met een glad oppervlak en zijn plat gevormd en afgerond.

Stenen kunnen veel warmte opslaan en geven die ook weer geleidelijk af. Door ze te verwarmen tot ongeveer 47 graden Celsius en ze geleidelijk over het lichaam te bewegen ervaart u een intens gevoel van ontspanning en warmte die diep in de spieren doordringt en de vaten optimaal opent en een perfecte circulatie opwekken. Als u na deze behandeling bij thuiskomst een warme douche hebt genomen en vervolgens in iets makkelijks een lekker plekje zoekt op de bank met een kopje thee of koffie, dan voelt u pas hoe erg u hier aan toe was. U slaapt de nacht na een hot-stone massage doorgaans heel diep en u voelt zich bij ontwaken als herboren. Dit moet u echt een keer meegemaakt hebben.